“In deze vreemde tijd is het belangrijk om elkaar een hart onder de riem te steken,” zo dachten The Hillbilly Moonshiners. In samenwerking met radio omroep WeertFM en Brouwerij de Natte Gijt organiseert de band op zaterdag 28 maart een digitaal concert waarbij zij fans oproepen om samen met hen het glas te heffen. “Ons nieuwe biertje ‘Billy’s Brew – The Greatest Of All Time’ is vanaf diezelfde dag overal verkrijgbaar, en we zouden het tof vinden om ook in deze onzekere tijden te laten zien dat niemand er alleen voor staat!”

Het Covid-19 virus treft de culturele sector, waarin ook The Hillbilly Moonshiners actief zijn, hard. Zo zag de band al een aantal shows, waaronder in Muziekcentrum de Bosuil en Weerter Stadsbrouwerij, geannuleerd of verplaatst worden en is het onzeker of de concerten tijdens de aanstaande festivalzomer nog door kunnen gaan. Een hard gelag voor deze kemphanen, die de afgelopen jaren door heel Europa tourden en optraden op festival als Paaspop, Zwarte Cross en Sziget Festival.

Daarom nam de band, samen met WeertFM en Brouwerij de Natte Gijt het initiatief om de presentatie van het brouwsel alsnog te organiseren, maar nu via de digitale kanalen. Op zaterdag 28 maart aanstaande, om 20.30 uur, geeft de band een concert dat zal worden uitgezonden op de Facebook- en YouTube pagina’s van de band. Ook zal WeertFM het concert uitzenden via het TV kanaal.

“We zouden eind deze maand ons nieuwe biertje op feestelijke wijze presenteren, maar dat evenement is helaas afgelast door alle omstandigheden. Maar we zouden het wel heel leuk vinden om met zoveel mogelijk mensen het glas te heffen, zeker op momenten als deze”, aldus de band.

Om thuis mee te genieten, kunnen fans Billy’s Brew nu al op de volgende manieren in huis halen:
1. Vanaf donderdag 26 maart is Billy’s Brew verkrijgbaar bij de lokale slijterijen (in Weert zijn dat o.a. Bierhuis Weert en Vanderfeesten).
2. Fans in de regio Weert/Stramproy/Nederweert sturen een mail naar marc@brouwerijdenattegijt.nl. Zij bezorgen het dan aan huis.
3. Bestel jouw Billy’s Brew via de web winkel van Het Biermoment.

‘The Hillbilly Moonshiners – Better Darn Well Stay Inside!’
Zaterdag 28 maart 2020 | Aanvang: 20.30u

Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met radio omroep WeertFM en de Weerter brouwerij De Natte Gijt en live uitgezonden via Facebook en Youtube.